Φακοί επαφής
  Home>Κοινό>Φακοί Επαφής
 
Οπτικά-Οπτομετρία
Φακοί Επαφής
Γυαλιά
Νέα - Ειδήσεις
Κατάλογος Καταστημάτων
Ρωτήστε τους ειδικούς
Απαντήσεις από τους ειδικούς
Κοινό αρχική σελίδα
Φακοί Επαφής

Σε γενικές γραμμές οι φακοί επαφής είναι ένα μέσο διόρθωσης της μυωπίας, της υπερμετρωπίας ή του αστιγματισμού που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ραγδαία εξέλιξη. Είναι ένα άριστο διορθωτικό μέσο το οποίο εάν εφαρμοστεί σωστά σας εγγυάται καλύτερη όραση από αυτήν που έχετε με τα γυαλιά σας.

Πλεονεκτήματα φακών επαφής:

 • Καλύτερη όραση με τους φακούς επαφής σε σύγκριση με τα γυαλιά σας γιατί θα έχετε μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (ενώ στα γυαλιά αυτό περιορίζεται από το μέγεθος του σκελετού).

 • Καλύτερη όραση με τους φακούς επαφής σε σύγκριση με τα γυαλιά σας γιατί ο φακός επαφής κινείται μαζί με το μάτι σας και επομένως παραμένει πάντοτε στο σωστό κέντρο (ενώ με τα γυαλιά δεν συμβαίνει το ίδιο, βλέπετε μέσα από το κέντρο των γυαλιών μόνο όταν κοιτάζετε ευθεία).

 • Αισθητικά οι φακοί επαφής αναδεικνύουν το φυσικό σας βλέμμα και τα μάτια σας δείχνουν ακριβώς όπως είναι (όχι μικρότερα ή μεγαλύτερα).

 • Κατάλληλοι για σπορ ή άλλες ασχολίες στις οποίες σας εμποδίζουν τα γυαλιά σας (εδώ προτείνονται μόνο οι μαλακοί φακοί επαφής ). Εδώ οι φακοί επαφής επεκτείνουν την περιφερική όραση, εξαλείφουν το πρόβλημα των θαμπωμένων γυαλιών και σας απαλλάσσουν από την έγνοια του να μην σπάσετε τα γυαλιά σας.


Μειονεκτήματα:
 • Απαιτούν την προσοχή σας. Τα μειονεκτήματα των φακών επαφής απορρέουν μόνο από την λανθασμένη τους χρήση. Αυτό που χρειάζεται είναι να τους καθαρίζετε πάντοτε σωστά.

 • Στις περιπτώσεις που δεν τηρούνται οι σωστές οδηγίες καθαρισμού (και μόνο τότε) μπορεί να δημιουργηθούν μολύνσεις, τις περισσότερες φορές επιπεφυκίτιδες αλλά και άλλου είδους.

 • Χρειάζετε να τους συνηθίσετε. Κανονικά για τους νέους χρήστες ένα διάστημα μιας εβδομάδας είναι αρκετό για να συνηθίσουν τους μαλακούς φακούς επαφής . Όσον αφορά τους ημίσκληρους φακούς επαφής χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προσαρμογής.

 • Ορισμένοι φακοί επαφής μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ευαισθησία των ματιών σας στον ήλιο (μόνο όταν τους φοράτε).


Η εφαρμογή των φακών επαφής μπορεί να είναι δύσκολη εάν:
 • Τα μάτια σας είναι πολύ ερεθισμένα από αλλεργίες
 • Δουλεύετε σε περιβάλλον με πολύ σκόνη και χημικά
 • Εάν έχετε υπερθυρεοειδισμό, ασταθή διαβήτη, ή προχωρημένη αρθρίτιδα στα χέρια.
 • Εάν τα μάτια σας είναι υπερβολικά στεγνά λόγω εγκυμοσύνης ή κάποιων φαρμάκων.

Μετά από μιά λεπτομερή εξέταση ο οπτικός σας θα είναι σε θέση να σας συμβουλέψει για την καταλληλότητα των φακών επαφής ή στα τα δικά σας μάτια.

Σε ποιά ηλικία μπορείτε να αρχίσετε την χρήση φακών επαφής.
Ακόμη και άτομα στην προεφηβική ηλικία (11-13 ετών) μπορούν να χειριστούν τους φακούς επαφής. Όμως το πότε να αρχίσει κανείς να χρησιμοποιέι φακούς επαφής μπορεί μόνο να αποφασιστεί σε συνδυασμό με τον οπτικό σας.


Εδώ μπορείτε να βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε φακούς επαφής στις καλύτερες τιμές

 
Αγορά φακών επαφής
Έγχρωμοι Μηνιαίοι Ημερήσιοι 15ήμεροι Ετήσιοι φακοί επαφής Αστιγματικοί ημερήσιοι  Αστιγματικοί μηνιαίοι  Αστιγματικοί 15ήμεροι  Αστιγματικοί ετήσιοι  Πολυεστιακοί μηνιαίοι  Πολυεστιακοί ημερήσιοι 
Πληροφορίες ΦΕπαφης
Διάφανοι Φακοί
Έγχρωμοι φακοί επαφής
Έγχρωμοι φακοί γενικά Συχνής αντικατάστασης
Τριμηνιαίοι καθημερινής χρήσης
Crazy Lenses

Τρόπος εφαρμογής

Καθαρισμός Φακών Επαφής
Φακοί επαφής και μακιγιάζ
Τα "πρέπει" και "δεν πρέπει" των φακών επαφής"
Γυαλιά Ηλίου


Copyright Eye-Net. All rights reserved